Systeemgerichte ouderschapsbegeleiding en hooggevoelig en strong willed specialist

Verlang jij naar meer rust en vreugde binnen je gezinsleven? Meer samen lachen? Of wil je het vertrouwen in jezelf en in je kinderen dieper ervaren? Wat je wens ook is, ik wandel graag een stukje met jou en/of je gezin mee. Omdat ik het allemaal weet of zelf de perfecte ouder ben? Nee zeker niet, ook ik leer door vallen en opstaan. Verbonden ouderschap is echter mijn passie, professie en ultieme wens die ik ook jou en alle kinderen gun. Ik geloof niet dat perfect ouderschap belangrijk is, maar eigenheid en bewustwording binnen het ouderschap.

Systeemgerichte ouderschapsbegeleiding

Ouderschap is vaak een bron van vreugde, maar zeker niet altijd. Ook op andere manieren kan dit invloed hebben op je leven. Een nog onvervulde kinderwens, fertiliteitsproblemen, onzekerheid, uitdagingen in de opvoeding, patronen die je graag wil doorbreken, perfectionisme. Allen kunnen voor ingrijpende gevoelens, verlangens en vraagstukken zorgen.

Mogelijk krijg je tips vanuit je omgeving, welke steunend kunnen zijn, maar soms ook nog meer frustratie, onzekerheid of vragen kunnen opleveren.

Of het nou gaat om een nog onvervulde kinderwens of om ondersteuning in de opvoeding en de verrijking van jezelf als ouder. Middels verschillende vormen van therapie, coaching en massage kan ik je helpen om in jouw eigen kracht te komen.

Wat mij hierin onderscheidt is dat ik ook hierbij kijk naar jouw eigen innerlijke wijsheid en kracht en daarbij ook naar die van jouw gezin en kinderen. Mijn ervaring is dat er vaak veel tips worden gegeven, maar wanneer deze niet bij jou kwaliteiten aansluiten of niet bij die van je kind of kinderen. Brengen deze geregeld meer onzekerheid, spanning of frustratie. Mijn kennis en ervaring als systeembehandelaar in de jeugdzorg, voeg ik samen met de kennis vanuit de zijnsgerichte en paramedische/complementaire stroming, dit in combinatie met een sterke intuïtie en empathie maken dat ik zoveel mogelijk inzoom op jullie specifieke situatie.

Hooggevoeligheid en strong willed specialist

Past jouw kind niet altijd binnen de gestelde maatschappelijke kaders? Geeft hij of zij uitdagingen op welk gebied dan ook? Kan het heel vurig zijn, maar ook heel gevoelig? Voel je je soms machteloos of bezorgd over de toekomst? Is er vaak strijd thuis of op school? Ben je er moe van? Voel je je gefrustreerd en of schuldig?

Het opvoeden van kinderen biedt mooie kanten, maar kan ook een behoorlijke uitdaging zijn. Zeker wanneer ze in hogere mate gevoelig zijn en ook nog een sterke wil hebben. Ik ben ervan overtuigd dat deze kinderen prachtige eigenschappen bezitten die ons als ouders, maar ook de maatschappij nog veel kunnen leren. Echte schatten. Maar hoe uniek en mooi ook, niet altijd makkelijk.

De komst van mijn kinderen hebben mij met andere ogen naar mijzelf en de wereld laten kijken. Nog nooit heb ik zoveel op persoonlijk gebied geleerd als na de komst van hen. Mijn weg was die van angst en schuldgevoel, naar de weg van vertrouwen.

Pedagogische tips, boeken of cursussen kunnen aanknopingspunten bieden. Echter mijn ervaring is dat het soms ook meer twijfel of spanning geeft. Wanneer het niet aansluit bij jou en jouw kwaliteiten, of niet bij jouw kind, kan het ook een gevoel van falen, of spanning geven.

In de begeleiding kijken we naar alle kwaliteiten en uitdagingen binnen jouw/jullie gezin. Stellen we aan de hand van jullie uitdagingen innerlijke en dynamische opstellingen op en ontdekken we op een actieve en open manier. Dit geeft meer inzicht en helpt eigen kracht te versterken en ruimte te scheppen.

Natuurlijk ben je altijd verbonden met je kind of kinderen. Echter, soms kunnen spanningen, conditioneringen, meningen van anderen, het goed willen doen, overprikkeling, een druk leven of uitdagingen in de opvoeding maken dat je de wezenlijke verbinding minder kan ervaren.

Wat gaan we ontdekken:

Kwaliteiten

 • Welke kwaliteiten heeft mijn kind en hoe kunnen deze tot bloei komen of groeien
 • Welke kwaliteiten heb ik als ouder

Grenzen

 • Wat zijn jullie grenzen en hoe zet je deze zowel liefdevol en krachtig neer.
 • Wat zijn de grenzen van je kind en hoe kan je daarmee omgaan.

Emoties

 • Hoe ga ik om met heftige emoties bij mijn kind
 • Hoe vang ik mijn eigen emoties op
 • Hoe kunnen we emoties uiten en leren reguleren

Prikkelverwerking

 • Wat is over en onderprikkeling en hoe vind je hier je weg in
 • Overprikkeling bij kinderen en overprikkeling bij ouders

Communicatie

 • Welke communicatie is passend wanneer er spanning of een conflict is
 • Welke vorm van communicatie vormt zowel veiligheid als duidelijkheid?

Verbinding

Er is altijd verbinding met je kinderen op een diepere manier. Maar soms kan je het even minder voelen. Hier kijken we naar verschillende mogelijkheden om deze verbinding en hechting nog meer te ervaren en tot uiting te brengen.

Omgeving

 • Hoe ga je om met een omgeving die niet altijd bij jouw kind en of visie aansluit
 • Hoe vorm je meer eenheid in je omgeving, terwijl toch ieder authentiek mag blijven.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld