Begeleiding bij: (onvervulde) kinderwens en postnatale vraagstukken

Onvervulde kinderwens

Een kinderwens raakt vaak veel aan. Wanneer de wens langer onvervuld blijft dan je hoopt kan dit grote impact hebben op meerdere aspecten in je leven. Uit eigen ervaring weet ik hoe diep dit verlangen en verdriet kan raken.  De (wan)hoop, de ziekenhuisbezoeken, het verlangen, onbeschrijfelijk intens vond ik ze.

 

Misschien krijg je ook adviezen, vragen of meningen van anderen te horen. Hoe goed ze ook bedoeld zijn, vaak zit er onbewust toch een mening of oordeel in.

Bemerk je spanningen door deze wens en alles waar het aan raakt? Ik help je graag contact te maken met je lijf. Samen zullen we ruimte geven aan de blokkades en spanningen die je ervaart. In de sessie komen lichaamsgerichte oefeningen, visualisaties, affirmaties en een massage gericht op buik, bekken aan bod.

Dit om ruimte te scheppen voor jou en je emoties. Om zo ook in je lijf ook de verzachting en ontvankelijkheid vergroten.

Postnatale vraagstukken

Niet die roze wolk waar je zo op gehoopt had? Weet dat je zeker niet de enige bent.

Uit ervaring weet ik hoe zwaar het kan zijn na de geboorte van je kind. Het goed willen doen, stress, teveel drukte en nog veel meer emoties kan je tegen komen. Ook kan het mogelijk zijn dat je nog niet meteen de sterke liefde voelt die je had gehoopt en verwacht. Allemaal gevoelens die niet vreemd zijn, maar waar nog wel een groot taboe op rust. Vaak slikken we ze in en drukken we ze weg, want het past niet in het beeld van een ‘goede’ ouder.

Gevoelens van falen, vermoeidheid, spanning, ze kunnen je echt flink belemmeren en soms zelf helemaal leegtrekken.

Niet voor niks worden moeders is vele culturen de periode na de geboorte volledig ontlast. Zo kunnen ze rustig met hun kindje bezig zijn en worden ze minder ‘geleefd’. Ook is er vaak veel meer ondersteuning en gedeeldheid in de zorg.

In onze huidige maatschappij is de zorg na de bevalling vaak beperkt. Ook tot het delen van de pittigere gedachten of emoties wordt vaak niet zoveel uitgenodigd.

Niet alleen jou kindje maar ook jij verdiend aandacht om te landen in het ouderschap. Ik schep een veilige plek waar al jou gedachten en gevoelens er helemaal mogen zijn. Zonder oordeel zal ik jou helpen je kracht te voelen, je te verbinden met jezelf en met je kind. Massage, opstellingen, hypnotherapie, reiki, coaching, samen stemmen we af welke weg het beste voelt voor jou.

Ook wanneer je kinderen al ouder zijn kunnen dergelijke gevoelens je flink belemmeren. Deze lichaamsgerichte benadering kan meer ruimte, echtheid en vrijheid geven.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld