Lichaamsgerichte therapie

Het deblokkeren van emoties bevrijdt het lichaam, maar ook het omgekeerde is waar. Door je bewust te worden van wat je lijf je wil vertellen kan je je bevrijden van negatieve emoties. Samen onderzoeken en integreren we de verschillende delen van jouw mind en de wijsheid vanuit jouw lichaam. Hiermee scheppen we ruimte voor meer eenheid in lichaam, hart en ziel. De poort tot jouw diepere verlangens en eigen levenspad.

Integraal holistische massagetherapie

Het lichaam beschikt over een lichaamseigen geheugen dat onverwerkte gevoelens, gedachten, trauma’s en herinneringen vasthoudt in de celstructuren en bindweefsels. Hiermee biedt het een ingang om voorbij ons geconditioneerde denken te komen.

Vaak kunnen we met ons denken wel een deel verklaren, of hebben we al een deel geleerd, maar blijven oude patronen zich toch hardnekkig aandienen.
We vergeten te luisteren naar de inherente wijsheid van ons lichaam.

Integraal holistische massagetherapie is een helingsvorm die hierop inspeelt en verder gaat dan een reguliere massage of haptonomie. Het is een lichaamsgerichte therapie die blokkades, vraagstukken en klachten, zoals stress, spanning, trauma, angst, eenzaamheid en boosheid onderzoekt vanuit het lichaam. De wijsheid die je zoekt zit al in jou, spreekt tot je via jouw lichaam en brengt naar boven wat gevoeld mag worden. Al klinkt dit misschien simpel of voor anderen vaag. In onze maatschappij die sterk gericht is op het mentale en cognitieve vlak is dit vaak nog onontgonnen terrein.

Werkwijze

De basis van de therapeutische sessies is bewustwording. Wie ben jij? Wat wil jij echt? En wat staat daartussen? Dit vanuit een holistische visie, waarbij we hoofd, hart een lijf verbinden middels therapeutische massagetechnieken en lichaamsgerichte therapie.
Ieder mens is uniek en heeft een eigen weg. Door de jaren heen heb ik meerdere opleidingen en cursussen gedaan, hierdoor kan ik uit meerdere therapeutische werkvormen putten om echt op jou af te stemmen.

In de therapeutische massage-sessie begeleid ik je om via je lichaam te luisteren naar de signalen van je lichaam, gedachten en gevoelens en ontdek jij wat jou eventueel in de weg zit om je goed te kunnen voelen. . Dit door echt op de verschillende lagen van je spieren en bindweefsels te onderzoeken welke blokkades we daar tegen komen. Dit kunnen dingen zijn waar je momenteel in je leven tegenaan loopt, maar ook oudere ervaringen of trauma’s. Vaak liggen hier ook verbanden en patronen tussen, deze help ik je te onderzoeken.
Door het samenbrengen van bewustzijn, voelen en reflectie kunnen de delen die uit verband zijn geraakt meer in balans komen. Dit kan je helpen bij het helen van (oude) emoties, in contact komen met een diepere laag in jezelf, nieuwe patronen helpen vinden, losser komen van schuldgevoelen en leven vanuit een gevoel dat het wezenlijk klopt.

Integreren van geblokkeerde delen in onszelf, hetzij in de emoties, hetzij in mentale processen, of de ontwikkeling van de ziel brengen ons een stap dichter bij wie we werkelijk zijn.

Elke keer als we voelen dat we authentiek en echt zijn, voelt dat als een stukje meer thuiskomen, meer rust, meer van alles waar we zo naar verlangen

Brené Brown

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld