Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van therapie die al eeuwenlang gebruikt wordt. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is hypnose of trance geen opzienbarend verschijnsel. Je verliest ook niet de controle als je onder hypnose bent, je blijft bewust. Als het nodig is kan je op elk moment terugkomen naar je normale manier van denken.

Wat is het dan wel?

Hypnotherapie is een bewezen effectieve vorm van therapie die gebruik maakt van een toestand van veranderend bewustzijn, ofwel een hypnose die vrijwillig optreedt. Hierdoor raak je in een trance waarin jij je compleet op jezelf kan focussen en minder beïnvloedbaar bent door prikkels of pijn van buitenaf.

Hiermee kan je jouw onderbewustzijn aanspreken en jouw gevoelens en klachten beter leren kennen. Ons dagelijkse denken, voelen en handelen wordt namelijk in sterke mate gestuurd door ervaringen die opgeslagen zijn in ons ‘onbewuste’. Vaak proberen we wel met ons denken of onze wilskracht zaken te veranderen. Dit levert vaak geen duurzame veranderingen op omdat ze niet op het gebied van ons onderbewuste doordringen. Middels hypnotherapie krijgen we toegang tot ons onderbewuste en kunnen we ook op die laag helen en patronen doorbreken zodat ze echte verandering teweeg brengen.

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie die onder andere bij angstklachten, depressieve gevoelens, lichamelijke klachten, slaapproblemen, het afleren van bepaald gedrag, oude trauma’s en stress wordt ingezet.

Deze vorm kan zowel los als in combinatie met lichaamsgerichte therapie worden ingezet.

Door te leren in contact met onze intuïtie te komen er naar te luisteren en er gehoor aan te geven, kunnen we ons rechtstreeks met de hoge macht van het universum verbinden en deze onze leidende kracht laten worden.

Brené Brown

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld